Jaká byla výprava do Varů? Vlčata vyhrála, světlušky druhé!

12.11.2012 13:54

V pátek se nás sešlo na Lovosickém nádraží dvacet. Pět dospělých (Inženýr, Špunt, Uhlík, Petra a Alena), sedm vlčat a světlušek (Bobeš, Skříťa, David, Luky, Sára, Myška a Rosnička), sedm členů Šipky (Rendlík, Jelen, Kosmonaut, Řechtačka, David, Myšák a Veverka) a náš tříletý maskot minisvětluška Kačenka.

Cesta vlakem nebyla sice bez komplikací, ale krátce před osmou hodinou jsme stáli u skautské zékladny Přístavu ORION v Karlových Varech. Cesta nám dala zabrat, takže po rozdělení postelí, vybalení spacáků a po večeři jsme brzo zalezli, protože nás druhý den čekal náročný závod.

V sobotu jsme vstávali už v 6 hodin a po snídani vyrazili na registraci k závodu. Cestou jsme si prohlídli bazén u hotelu Thermal a zahřáli se výstupem pořádného kopce k šibeničnímu vrchu kde byl start i cíl závodu.

Docela se to hodilo protože na start závodu jsme museli víc jak hodinu čekat. Zaregistrovali jsme se do 3 soutěžních kategorií (Skauti, Vlčata, Světlušky), dostali soutěžní kartu s otázkami, pravidly a mapou stanovišť a po slavnostním nástupu byl závod v 9:30 odstartován. Naplánovali jsme trasu a vlčata společně se světluškami vyrazili na cestu. Cestou jsme běhali od stanoviště ke stanovišti, odpovídali na otázky a plnili různé úkoly. Podrobně vám závod popíšu v dalším článku. Po skončení závodu jsme všichni dostali párek a teplej čaj na zahřní a vydali se na Vřídelní kolonádu čekat na výsledky. Tady jsme všichni ochutnali teplé lázeňské oplatky a ještě teplejší lázeňské prameny. Čekání na vyhlášení si každý s nás krátil jak uměl. V 16:30 proběhl slavnostní nástup, přivítali jsme Karla IV. který osobně přišel pogratulovat vítězům a už jsme jen čekali jak jsme dopadli. Nečekali jsme to a o to víc jsme se radovali, když vyhlašovali naši vlčáckou družinu jako vítěze své kategorie a světlušky jako druhé nejlepší.

Převzali jsme diplomy a ceny, rozloučili se s novými kamarády a vyrazili oslavit vše do místního bazénu. Tady jsme se ohřáli, vyblbnuli na tobogánu a po večeři kterou nám připravili naše šikovné svačinářky Petra a Alena jsme si na vítězství připili šampaňským.

 

Ráno jsme si zabalili a v 11:05 jsme se rozloučili s Karlovými Vary. Cesta vlakem proběhla bez nejmenších problémů a ve 14:00 si nás rodiče na nádraží zdravé a plné dojmů rozebrali. Příští rok jedeme určitě zase.

 

 

Diskusní téma: Jaká byla výprava do Varů? Vlčata vyhrála, světlušky druhé!

o junákovi

Datum: 13.11.2012 | Vložil: eliška nováková - myška

byloto moc hezký my sme byli 2.místo

Re: o junákovi

Datum: 16.11.2012 | Vložil: Katka

... taky jsme to včera oslavili... Jste holky šikovný a jsme na vás i na vlčáky moc pyšní!!!!! :)

Přidat nový příspěvek