Den sesterství 2013

03.03.2013 19:19

2. března se u nás na středisku konal Den sesterství, který každoročně všichni skauti slavíme 22. 2. ani letos tomu nebylo jinak...

Sešli jsme se v hojném počtu skautů i jejich rodinných příslušníků, posilněni po sobotním obídku ve dvě hodiny v klubovně, kde všechny přivítal Špunt :)

Všichni pozorně poslouchali...

 

Po přivítání a zahájení, byli všichni přítomní rozděleni do celkem 7 družstev a mohlo se vyrazit vstříc novým dobrodružstvím....

Sesmál, Uhlík i Opice se snažili spravedlivě rozdělit, rodiče, rovery, skauty i vlčata se světluškami :)

Nejdůležitější bylo naplánovat trasu na všechny stanoviště, aby se to stihlo v co nejkratším čase - nejlépe do časovky, která byla ve čtyři hodiny opět v klubovně... To se podařilo jen jednomu družstvu - byli fakt dobří!!! :))))

 

No a pak už jen hurá za indiciema - byly všude... Například malá Kačenka - naše budoucí světluška (doufám) lezla po žebříku a lovila jednu z nich... ano, za pomoci tatínka, ale to je vedlejší, holka je to šikovná :)

... pak už jen zodpovědět otázku a hurá dál... Já šla na jiné stanoviště v domnění, že si tam počíhám na další soutěžící... Však ponurý podchod s dost podezřelými ježky, kladivounem a vlky mne nenechal klidnou v tak nebezpečné oblasti, až jsem radši sbalila výbavu a potichoučku jsem se raději přemýstila na další stanoviště - ke Gymnáziu... :)
Tam už se vesele počítalo... Jsem ráda, že jsem ze školy, zvládla bych první příklad a na další... no nevim, použila přítele na telefonu????? :)

... aaaaa časové znamení hlásilo čas na čajík tak šupky dupky hurá do klubovny na časovky, čajík, kávičku a výborný slaný zákuseček od Krkovo a Bobovo maminky... Fakt chválím a chci recept... Jen se po tom zaprášilo.... :)

Družstva v akci - tak bych asi nazvala těch následujících pár foteček - jo, a Sesmál zdržuje!!!! :D :D :D

Kabelka i maminka se snaží, Cecil se nechává zdržovat... se divím že Hejkal nehejká a v klidu drží sklenici... by mne zajímalo, kdo za něj splnil úkol..... :D

Bobeš, Škodovka, Myška a Bimbo - tatínek Myšky a Páji v akci (Bimbem se nazval sám a myslím, že mu to sluší... co říkáte? :)))) )

 

Barunky tatínek - modelka (z dřívější akce ho mám snad na všech fotkách a i tady jsem musela hodně vybírat aby nebyl všude :D ) při akci!!!! :))))

 

David se sestřenkou, Pája a maminka Nováková v akci :)

No jo, chlapská čtyřka... ale jde jim to od ruky co myslíte??? :)
Doladit poslední detaily, hlavně si neukousnout jazyk a zase vyrazit...


Dobrý, drží.... :)
A tady už máme konečná díla... jsou z moduritu nebo modelitu, takže kdo bude mít zájem, můžete se přijít do klubovny podívat ;)

Rozmluva a obhajoba odpovědí - Kačenka pečlivě po celou hlídala vajíčko, šikulka to je, copak asi Špunt vyzvídal...?

Opice pečlivě propočítává výsledky - Listina bude na nástěnce skautů u MěÚ během příštího týdne do odvolání... :)


 

Vyhlašování pořadí a rozdělování cen...
Výherní družstvo.... PAN ŠTECHA - a - Sára, Řechtačka, Sesmál - GRATULUJEME :))))

 

Doufám a vlastně i věřím, že se všem - i utahaným rodičům hra ke Dni sesterství líbila a příští rok to zase dáme ;) a zaplníme klubovnu víc než letos :))))))

 

Ještě jednou velké díky organizátorům hlavně Špuntovi, pak Uhlíkovi a také za podporu vedení ing. ;) A nemalé díky také všem, kteří se zúčastnili od rodičů počínaje až po nejmenší účastnici Kačenku konče... Byli jste všichni úžasní....
Katka
(press - foto) :D :D :D