Výprava na středověký hrad Oparno 29.09.2012

29.09.2012 01:59

V klubovně se nás do 9 hodiny sešlo 9 a přidal se k nám i Bob od skautů. Ještě než jsme vyrazili, naučilo se pár z nás vázat několik uzlů. Z klubovny jsme si to namířili na "Teplické" nádraží (Lovosice město na teplické trati). Protože do odjezdu vlaku zbývalo dost času, tak jsme zablbnuli na hřišti kousek od nádraží. Jakmile jsme dorazili na vlak, čekal tam už na nás Skříťa s malou ségrou a maminkou a my mohli vyrazit za dobrodružstvím. Po výstupu z vlaku jsme vyrazili na zříceninu hradu Oparno. Svítilo nám k tomu sluníčko a i do kopce se nám dobře šlapalo.

Po svačině a prohlídce zříceniny jsme se vydali zpátky do údolí. Cestou jsme se zahráli na stopaře. V údolí se posilnili ti co to na kopci nestihli a vyrazili jsme po proudu potoka. Cestou jsme u jezu na slunné louce zahráli pár her. Nejvíc holky bavilo když museli při jedné z nich tahat kluky z kruhu neboli "hospody".

Cestu jsme si zpříjemnili i povídáním o místní přírodě, o mlocích, lovením klíštěte (prádelní kolíček který musíte nenápadně někomu připnout) a taky focením oddílových modelek.

Cesta nám příjemně ubíhala a po aktivním odpočinku na hřišti v Malých Žernosekách jsme klidnou chůzí dorazili i s rezervou a v plném počtu zase do klubovny. Ćekání na rodiče nám ukrátilo vyrábění zvířátek z kaštanů.

Přítomno 10 dětí z 16 + Bob za skauty + Mini světluška Kačenka s maminkou

Našlapáno 7,8 km (celkem za rok 12,7 km)