Výprava-05-04-2014-Terezín

03.04.2014 13:48

Sešli jsme se na nádraží v počtu  13  ( Drobek, Alena Vety, Smajlík, Káťa, Batman, Tereza, Šmudla, Kája, Krtek, Matěj, Vláček, Petr) také se k nám přidala početná Šipka - celkem nás bylo 30.

Vlakem jsme ujížděli směr Bohušovice nad Ohří. Tuto výpravu připravil Drobek a moc jsme se těšili co nás čeká za překvapení. Po vystoupení z vlaku jsme šli podél Ohře do Terezína. Naše první zastávka byla u Terezínských dobrovolných hasičů. Opekli jsme si u nic buřty a vyzkoušeli jejich překážkovou dráhu. Zjistli jsme, že není úplně jednoduché jí zvládnout, obvzláště vysokou zeď, ale protože jsme šikovní a mrštní i tu jsme zvládli. Po té jsme se zašli podívat do muzea aut (vetránů) Byla to taková veliká hala vyskládaná ponejvíce trabanty, škodovkami, motorkami Java a spoustou dalších jiných zajímavých exponátů. Největší srandu jsme si užili v dvoupatrovém autobusu. Někoho napadlo autobus rozhoupat, tak jsme radši zaveleli odchod než by se jim podařilo převrátit autobus na bok, což chvílemi vypadalo, že se i zadaří.

To jsme, ale už pospíchali na prohlídku zvířat. Tam se těm mladším líbilo snad nejvíce. Viděli lamu, osla, kozy, slepice, kačera, koně, andulky, králíky také pískomil byl k vidění. Na co jsme se,  ale  těšili nejvíce bylo svezení na koni a oslech. Na oplátku jsme pomohli sesbírat vajíčka, přemístít balíky slámy a rodzat tvdé pečivo co jsme přinesli pro zvířátka. Kolem 15,00 hodiny, jsme se museli rozloučit a pomalu kráčet zase zpět do Bohušovic na vlak. Cesta byla po bohatém programu trochu namáhavější, ale vlak jsme ztihli přesně tak, aby si nás mohli rodiče v 16,00 hodin vyzvednout.

5.4.2014 – Terezín

Sraz v 8:15 hodin vlakové nádraží. S sebou: jídlo, dostatek pití, pláštěnku, šátek, uzlovačku, stezku, KPZ, tužku, papír, 60,-Kč (vlak+ vstup do muzea aut). Navíc 20,--kč kdo se bude chtít svézt na koni, kapesné dle uvážení. Tvrdý chléb pro zvířata. Omluvy: mobil, SMS, mejl, FCB. Návrat: 15:53 hod vlakové nádraží.